Az UEFA korábbi elnökét a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság rendezői pályázatának vizsgálata keretében vették őrizetbe – írja a hvg.hu. 

A Mediapart francia oknyomozó portál információi szerint kedden őrizetbe vették Michel Platinit Párizs közelében annak a nyomozásnak a keretében, amely a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezői pályázatának elbírálásával kapcsolatos korrupciót vizsgálta. A lap információi szerint Platinit Nanterre-ben tartják fogva az egyik helyi rendőrörsön. A lap hozzáteszi, hogy a volt főrendőr Claude Guéant-t, Nicolas Sarkozy volt kabinetfőnökét, majd belügyminisztert is kihallgatták mint szabadlábon lévő gyanúsítottat. Guéant-t januárban egyébként kétéves börtönbüntetésre ítélte egy bíróság korrupciós ügyek miatt. Rajta kívül Sarkozy volt sportügyi tanácsadóját, Sophie Diont is őrizetbe vették az üggyel kapcsolatban.

Az MTI azt írja, hogy először a francia Mediapart és Le Monde újságok honlapján megjelent információt megerősítette a francia igazságszolgáltatásban dolgozó, névtelenséget kérő forrás is. Hozzátette: az ügyészek a 2022-es – végül Katarnak ítélt – vb helyszínének kijelölése során felmerült korrupció és megvesztegetés gyanúja miatt nyomoznak, Platinit is ezzel kapcsolatban hallgatják ki.

PS/Hvg/MTI, fotó: MTI/AP

Forrás: pestisracok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.