Több évtizedes kulturális és politikai tevékenységéért Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki Pál Károlyt. A kitüntetés átadására a bácsfeketehegyi művelődési egyesület karácsonyi műsorának keretében került sor.

Fotó: Tóth Péter
Pál Károly megköszönte mindenkinek az együttműködést, mellette dr. Pintér Attila belgrádi magyar nagykövet

Pál Károly, a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület tiszteletbeli elnöke, politikus és közéleti személyiség, dr. Pintér Attilától, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott belgrádi nagykövetétől vehette át a dr. Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Az eseményre a Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi és egyben évzáró műsorának keretében került sor. Pál Károlyt a kitüntetésre Pintér Attila terjesztette fel, az átadás alkalmával pedig nemes egyszerűséggel állapította meg: „nagy baj lenne, ha ezt most külön meg kellene indokolni”. Pál Károly politikai és kulturális tevékenysége a nagykövet szerint nem szorul külön indoklásra. A magyar nagykövet rendkívül komoly megtiszteltetésnek nevezte, hogy személyesen adhatja át ezt a magas állami kitüntetést.

A kitüntetett a lovagkereszt átvételét követően azt mondta, ez a kitüntetés mindenkié, az egész közösségé. Az elmúlt négy évtizedben történtek bizonyságot és biztosítékot jelentenek arra, hogyan kell tovább menni, fogalmazott Pál Károly. Megköszönte családjának és mindenkinek, aki együttműködött vele az elmúlt négy évtizedben. Egyben azoknak is köszönetet mondott, akik folytatják a megkezdett munkát. “Azt kívánom, hogy magyar közösségként ebben az országban és ezen a településen legyen biztos jövőnk” – fogalmazott.

Az eseményen jelent volt dr. Menyhárt Attila, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezető konzulja, Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke, Hajnal Jenő, az Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az MNT és a VMSZ elnökségi tagjai, Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője, a VMSZ államtitkárai, tartományi és köztársasági tisztségviselők, a helyi és a környező önkormányzatok, valamint a testvértelepülések, valamint a vallási közösségek képviselői.

Tóth Péter

Forrás: vajma.info

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.