Véradással és jótékonysági futással hívják fel a figyelmet a Kárpát-medencében élő nehéz sorsú emberekre. A múlt év a nemzeti összetartozásé volt, az idei pedig a nemzeti újrakezdésé – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az „Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás rajtjával egybekötött sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az államtitkár kiemelte, hogy a véradással és a jótékonysági futással a nemzeti összetartozásra hívják fel a figyelmet. Mint elmondta, az idei 600 kilométeres, hat napon át tartó táv teljesítésével a Maros megyében található magyarfülpösi református diákotthon lakóit segítik.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is részt vett a véradáson. Elmondta, hogy aki vért ad, az mások életét és egészségét tudja megmenteni. – A véradás kifejezi összetartozásunkat, egymásra utaltságunkat, de kifejezi az egymás iránti felelősségvállalásunkat – mondta. Továbbá kiemelte, hogy a vírushelyzet azt is megmutatta, mennyi jó szándékú, önzetlen ember él közöttünk.

– Tudományos kutatások igazolják, hogy katasztrófák után csökken a bűncselekmények száma, az altruizmus viszont nő, ami azt jelenti, hogy a katasztrófák túlélői készebbek az összefogásra, az önzetlen segítségnyújtásra – hangoztatta Herczegh Anita.

Ahogy lapunk korábban megírta: a Nemzeti újrakezdés programban hat – oktatási, kulturális, egyházi, sport, valamint ifjúsági, cserkész- és közösségi, illetve diaszpóra – alprogram szerepel. A pályázatok kiírásával a kormány célja, hogy a külhoni magyar közösségek visszakapják életerejüket és lendületüket.

(Magyar Nemzet / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.