A határon túli magyarlakta területekre szervezett tanulmányi kirándulásokat támogató Határtalanul programra több mint 2200 pályázat érkezett és 1038 csoport el is nyerte a támogatást – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az idei költségvetésben 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a program működtetésére. Ez azt jelenti, hogy egy-egy 30-50 fős diákcsoport utazására 3-5 millió forint használható fel – mondta Potápi Árpád János.

Elmondta: a program fő célja, hogy a diákok a 4-5 napos kirándulás alatt megismerkedjenek a régió történetével, tájaival, az ott élő gyerekekkel, „beleszagoljanak az ottani magyar világba, magyar életbe”.

Hozzáfűzte: a kormány nemzetpolikájának eredményét mutatja, hogy a mai huszonévesek intenzívebb kapcsolatot tartanak határon túli kortársaikkal, mint a negyvenes korosztály.

(Demokrata / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.