Neki adták a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2019 díjat.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mint a főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete 2017-ben díjat alapított, a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete címet.

Az idei díjat péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett Turisztikai Évadnyitó Gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónak.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupagyőztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon mind a mai napig.

Az eseményen – amely a turisztikai szakma egyik legrangosabb eseménye – a kormány, a főváros, valamint a turisztikai szakmai szervezetek vezetői és nemzetközi szinten elismert turisztikai szakemberek a legmagasabb szinten képviseltették magukat. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa; kiemelte, hogy az egész évnek lesz egy markáns sporttematikája, az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, és a nagy népszerűségnek örvendő már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

Nyitókép: BFTK, Kiss Adrienn
Forrás: infostart.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.