Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Karikó Katalin után újabb magyar kutató kapott Nobel-díjat. Krausz Ferenc munkáját Pierre Agostinivel és Anne L’Huillier-rel megosztva ismerték el a legrangosabb tudományos díjjal „az anyagban lévő elektronok dinamikájának tanulmányozására szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat létrehozó kísérleti módszerekért”.

Az újabb magyar siker nagy visszhangot váltott ki a magyar közéletben. Egyre csak érkeznek a gratulációk a tisztviselőktől és politikusoktól.

Novák Katalin Krausz Ferenc díjazását is kitörő örömmel fogadta. Mint írta, „Micsoda büszkeség! Szívből gratulálok Krausz Ferencnek a fizikai Nobel-díjhoz! 

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

És még csak kedd van!

– jegyezte meg, némileg utalva arra, hogy az irodalmi Nobel-díjnak is van magyar esélyese.

 

Az újabb Nobel hírére Varga Judit, az Európai Ügyek Bizottságának elnöke arról írt Facebook-oldalán, hogy

Úgy látszik a mostani a magyar sikerek hete!

Két nap telt el a hétből és két új Nobel-díjas tudósunk lett”.

Gratulálok Krausz Ferencnek a fizikai Nobel-díjhoz! – írta közösségi oldalán a miniszterelnök. Orbán Viktor gratulált Krausz Ferencnek, aki Pierre Agostini és Anne L’Huillier mellett kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.

Orbán Viktor azt írta a Facebookon, hogy

Mórról a világ tetejére

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke közösségi oldalán osztotta meg Krausz fotóját, melyhez kísérőszövegként azt írta, „Micsoda hét! Olyan, amilyen még soha nem volt a magyar tudományos életben. Második tudósunk kapott két napon belül Nobel-díjat.”
Majd azzal folytatta, hogy „a már régóta külföldön dolgozó Krausz Ferenc professzor a sokak számára nehezen belátható speciális attoszekundumos fizikai kutatásokért kapta.

Micsoda hét, micsoda magyar tudósok!

– zárta gondolatait a politikus.

(Mandiner, Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.