Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) – jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint az elmúlt napokban az Európai Külügyi Szolgálat részvételével folytatott megbeszéléseken az OTP Bank számos kötelezettséget vállalt az orosz piacra vonatkozó jövőbeni terveivel kapcsolatban.

„A NAZK, teljesítve a megállapodás rá eső részét levette a bankot a háború nemzetközi szponzorainak listájáról, egyúttal arra számít, hogy az OTP Bank haladéktalanul betartja a megkötött megállapodást” – közölte az ügynökség.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Megszólalt az OTP, miután Ukrajna meghátrált

Az OTP sikeresen tisztázta magát, miután az ukránok több valótlan állítást fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy miért is háborútámogató a magyar bank. A magyar OTP Bank oroszországi részesedése 0,17 százalék, végül többek között ezért is került le a magyar bank a nagy háborút támogatók listájáról − írja a Ria Novosztyi.

Mint mondták, az OTP-nél lényegesen nagyobb részesedéssel rendelkező bankok nem kerültek fel a Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség listájára, ami már önmagában is kétségbe vonta a döntés hitelességét – írja a Magyar Nemzet.

Ilyen hamis információ volt, miszerint a Krím és Donbász területén működik az OTP, de mint kiderült, már 2014-ben megszűntek azok a leányvállalatok, amik ott üzemeltek.

AZ OTP Bank mentesítette az orosz-ukrán háború résztveőit a hitelek visszafizetése és a kamatfizetés alól, de nem ad ki új hiteleket a katonaságnak. A tények azt mutatják, hogy

Oroszország minden pénzügyi szolgáltatónak törvényileg előírja, hogy 2023. december 31-ig mentesítse a különleges katonai műveletben részt vevőket a hitelek visszafizetése és a kamatfizetés alól. A lejárati idő után a törlesztés folytatódik.

Az OTP Bank új kölcsönöket nem nyújt az orosz fegyveres erők képviselőinek, sem kedvezményes feltételekkel, sem más módon

– közölte a bank.

A bank azt is megjegyezte, hogy a NAPC-vel folytatott tárgyalások során az OTP Bank elkötelezte magát amellett, hogy fenntartja az együttműködést a Rotchild Martin Maurel nemzetközi befektetési tanácsadóval, amely egy francia bank, és ennek segítségével folyamatosan mérlegeli az összes stratégiai lehetőséget az orosz bank jövőjét illetően.

(Demokrata / MTI, Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.