Az Air India Express repülőgépe 191 emberrel a fedélzetén túlfutott a kifutópályáról a keralai Kozsíkóde repülőtéren és egy völgybe zuhant, majd a baleset következétben kettétört. A balesetben legalább 17 ember meghalt, 123-an pedig megsérültek, ebből 15-en súlyosan. 

A gép Dubajból indult, az indiai Kálikut város nemzetközi repülőterén azonban a zuhanás során túlfutott a leszállópályáról, egy völgybe zuhant és kettészakadt.

A mentési műveletek jelenleg is zajlanak, a helyszínre 24 mentőautót és tűzoltót küldtek, valamint az indiai katasztrófa-elhárítás (NDRF)  60 főből álló egységét.

Az indiai News 18 azt írja, a balesetben legalább 17 ember meghalt – köztük a pilóta és a másodpilóta is -, és 123-an megsérültek. A rendőrség közlése szerint 15 ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A légitársaság közlése szerint a gépen 184 utas volt, köztük 10 gyerek, és a hétfős személyzet.

Az Air India Express fedélzetén 191 ember tartózkodott, tizennégyen meghaltak, több mint százan megsérültekForrás: MTI/EPA/Indiai Polgári Védelem

A térségben a gép leszállásakor heves ezősések voltak. India Polgári Repülés Főigazgatósága (DGCA) elrendelte a baleset körülményeinek kivizsgálását.

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. A dpa hírügynökség egy sértetlen utasról, egy kislányról tud, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A gépen olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a kroronavírus okozta járvány miatt külföldön rekedtek, és most tértek haza.

(Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.