Miközben a magyar labdarúgó-válogatott 4-0-s győzelmet aratott Anglia ellen idegenben, Románia hazai pályán 3-0-ra kikapott Montenegrótól a Nemzetek Ligájában. Nagy a kontraszt a két ország sportsikerei között, amire a román sajtó kissé (s joggal) irigykedve hívta fel a figyelmet.

Mondhatni, a keddi mérkőzések csak az utolsó cseppet jelentették a pohárban, hosszabb folyamatról van szó, amit a Nemzetek Ligája jelenlegi állása is megmutat. Magyarország a legmagasabb osztályban, a halálcsoport élén áll Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve, miközben Románia a B osztályban utolsó Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött. Ez természetesen szúrja a szemet Romániában – írta meg az MTI.

A Románia–Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordanescut is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol–magyar mérkőzésre. A román szövetségi kapitány azonban elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak a saját csapatáról beszélt.

Közérdekű hirdetés

Kijelentette: el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.

A román sportsajtó az „elképesztő” és a „káprázatos” jelzőket használta a magyar siker leírására. A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint „Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát”.

A Prosport.ro honlap szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy „Fényévekre vagyunk a magyar sporttól”.

A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította: a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.

A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített kedd este. Az angolok mellett az olaszok is nagy pofonba szaladtak bele, ők Németország ellen veszítettek 5-2-re úgy, hogy már 5-0 is volt az eredmény.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.