Fokozott ellenőrzésre számíthatnak azok a magyar futballszurkolók, akik élőben akarják ma nézni a magyar-német meccset. A bajor hatóságok ugyanis bekeményítettek és fokozatosan ellenőrzik a magyarokat. Olyan szabályokat is hoztak, miszerint a magyar szurkolók nem vihetnek molinókat az arénába és nem is vonulhatnak az utcán oda. Ezért Szijjártó Péter arra kéri a magyar szurkolókat, ha bármilyen segítségre szükségük van, értesítsék a müncheni magyar konzulátust.

Rendkívüli élő bejelentkezést indított a közösségi oldalán Szijjártó Péter a ma esti müncheni futballmérkőzéssel kapcsolatban. A külgazdasági és külügyminiszter ebben elmondta: folyamatos tájékoztatásra utasította a müncheni főkonzulátus munkatársait. A bajor hatóságok ugyanis nem engedélyezik, hogy a magyar konzulok jelen legyenek az Allianz arénánál, ami példátlan, negatív gesztus. Szijjártó Péter ezért felhívta a szurkolók figyelmét, hogyha segítségre van szükségük értesítsék a müncheni magyar főkonzulátust, ami éjjel-nappali telefonos ügyeletet tart. A munchen.mfa.gov.hu oldalon ezt megtalálják.

Ma már sajnos többször is kellett a konzuloknak közbeavatkozni, hiszen egy ötvenhárom magyar szurkolót szállító buszt kétszer is megállítottak a német hatóságok és csak a konzulok határozott fellépésére engedték tovább őket. A bajor hatóságok továbbá arról adtak tájékoztatást, hogy tűzvédelmi okból nem engedélyezik a magyar szurkolók számára, a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba. Vonulni sem tudnak a meccsnézők a stadionhoz, oda autóbuszokkal mehetnek.

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.