Mezei András atyával, római katolikus plébánossal beszélgetett Szabó Éva, a közösség megtartásáról, átalakult plébánosi szerepekről, templomok köré szerveződő programokról.

Szent Erzsébet és Szt. Imre őszi fesztiválok

Szent Erzsébet és Szt. Imre őszi fesztiválok – Beszélgetés Mezei András atyával a közösség megtartásáról, átalakult plébánosi szerepekről, templomok köré szerveződő programokról.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, October 13, 2019

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.