Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Florentino Pérez Real Madrid-elnökkel közösen koszorúzta meg Puskás Ferenc madridi szobrát – hatvan évvel azt követően, hogy Puskás rekordot jelentő négy gólt szerzett az Eintracht Frankfurt elleni glasgow-i BEK-döntőben.

Szijjártó Péter hivatalos külügyminiszteri találkozóra érkezett Madridba, ahol ellátogatott a Real Madrid edzőközpontjába, a valdebebasi úgynevezett Real Madrid-városba. Itt a klub elnöke, Florentino Pérez fogadta, és együtt megkoszorúzták Puskás Ferenc szobrát.

Puskás nevét az egész világon ismerik, öröksége a magyar nemzet büszkesége. Hálásak vagyunk Florentino Pérez elnök úrnak, hogy Puskás Ferenc emlékét ilyen méltó módon őrzik Madridban

– írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Florentino Pérez elmondta, hogy a Real Madrid szurkolói, akik több száz millióan vannak világszerte, sohasem feledik Puskást, aki – Alfredo Di Stéfanóval, Raymond Kopával és Francisco Gentóval együtt – mítoszt teremtett Madridban az ötvenes-hatvanas években. Ezek a klasszisok az egész világon népszerűek voltak. Ma pedig a Real Madrid utánpótlás-játékosai minden nap elmennek Puskás Ferenc szobra előtt, az edzőközpont főbejáratánál.

Florentino Pérez és Szijjártó Péter négyszemközti megbeszélésén szóba került, hogy bár az idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Real Madrid ificsapata ezután is mindig eljön a Puskás–Suzuki-kupára – ahogy 2008 óta minden évben. Továbbá az is, hogy a világhírű klubelnök nem feledi: a számára személyesen is kiemelkedően fontos, ma már minden kontinensen, számos országban működő szociális sportiskolai program Európában először Magyarországon indult el a 2011/2012-es tanévtől, a felcsúti Puskás Akadémia jóvoltából.

Szijjártó Péter a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy meghívta Puskás egykori klubjának elnökét a Puskás Arénában létesítendő Puskás Múzeum jövőre esedékes megnyitójára.

A koszorúzáson részt vett Emilio Butragueno, a Real Madrid volt sztárjátékosa, jelenlegi nemzetközi igazgató, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete és Odrobina László, Magyarország madridi nagykövete is.

Puskás Ferenc szobrát Florentino Pérez és Puskás Ferencné leplezte le 2013. október 24-én.

A szerdai koszorúzásról a Real Madrid és a vezető spanyol sportnapilap, a Marca is beszámolt a hivatalos honlapján.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.