Szíjjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre.

  • Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját.
  • A külgazdasági és külügyminiszter kifejezte szolidaritását a Borussia Dortmund labdarúgócsapatával.
  • Európában minden politikának az európai emberek és az európai kontinens biztonságának helyreállítását kell céloznia.

A visegrádi csoport (V4) és a Keleti Partnerség hat országa külügyminisztereinek varsói tanácskozásán részt vevő magyar miniszter az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: Magyarország „a lehető leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját”. Kifejezte szolidaritását a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapatával, a sérült sportolónak mielőbbi gyógyulást kívánt, és reményének adott hangot, hogy „a mai nap már csak a sportról fog szólni”.

Egyúttal hangsúlyozta:

Európának „igenis komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, soha ilyen súlyos fenyegetettség nem volt Európában, mint jelenleg”.

Rámutatott: korábban békésnek hitt helyeken is „az embereknek azzal kell szembesülniük, hogy terroristák nem átallják veszélyeztetni az életünket, testi épségünket, a mindennapjainkat”.

Ezért

az eddiginél határozottabban fel kell lépni a terrorizmussal szemben

– szorgalmazta Szijjártó.

Úgy értékelte: Európában „minden politikának az európai emberek és az európai kontinens biztonságának helyreállítását” kell céloznia, hogy a jövőben az ilyen események ne fordulhassanak elő.

Forrás: magyaridok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.