Részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt.

A sajtóhoz szombaton eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmazott “kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt”.

Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához. Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk

– fogalmazott Szijjártó Péter.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Pesti Srácok / MTI)

Moszkvai terrortámadás: Tizenegyen őrizetben, a halálos áldozatok száma meghaladta a százat

Nagy erőkkel folyik a nyomozás Oroszországban a péntek este Krasznogorszkban végrehajtott terrortámadás ügyében: a legfrissebb híradások szerint már tizenegy gyanúsítottat vettek őrizetbe. A halálos áldozatok száma pedig folyamatosan növekszik, már a százhoz közelít az elhunytak száma.

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, akik részt vettek a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban – írta az MTI a Kreml szombati közleményére hivatkozva.

Az elnöki hivatal szerint folyamatban van a terroristák bűntársainak azonosítása – korábban orosz híroldalak arról számoltak be, hogy a gyanúsítottak között tádzsik állampolgárok is vannak, a közép-ázsiai ország külügyminisztériuma azonban tagadta az állításokat.

A terrortámadás után a bűnözők át akarták lépni az orosz–ukrán határt, kapcsolataik voltak az ukrán oldalon

– ismertette az FSZB.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója korábban leszögezte: Ukrajnának semmi köze a merénylethez.

Szégyenletes Biden reakciója a moszkvai terrortámadásra

A nyomozás továbbra is nagy erőkkel folyik Oroszországban, a legfrissebb híradások szerint alapos tervezés eredménye volt a pénteki terrortámadás. A merénylők automata fegyverekkel rontottak az emberekre, az épület felgyújtásához pedig gyúlékony folyadékot használtak.–

Mindeközben rohamosan nő a halálos áldozatok száma: szombat reggel még hatvan elhunytról szóltak a híradások, pár órával később már 115 halálos áldozatról, köztük három gyermekről számoltak be a híroldalak. Az orosz hatóságok figyelmeztetése, miszerint várhatóan tovább emelkedik az elhunytak száma, továbbra is érvényben van.

Az egészségügyi minisztérium szombat délelőtt elkezdte nyilvánosságra hozni a halálos áldozatok személyazonosságát: a közlés szerint a legidősebb 71 éves volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Orosz gárdisták érkeznek a Crocus City Hall kulturális központhoz, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Fotó: MTI/AP/Szergej Vegyjaskin

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.