Két nagy magyar sikert hoztak vívásban a világkupaversenyek: Olaszországban a férfi kardozók padovai csapatversenyét a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású olimpiai bronzérmes, vb-2. együttesünk nyerte meg, a női kardozók athéni vk-viadalán pedig Battai Sugár Katinka diadalmaskodott.

Vívásban áprilisban kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak, addig az a cél, hogy a jó világranglistás helyeket megőrizzük, illetve ha lehet, javítsunk rajta, mert a versenyeken a sorsolást ez alapján készítik el. Férfikardban az olaszországi, padovai világkupa az egyik legrangosabb, s ezt ma a magyar csapat nyerte meg. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttesünk a világranglista második helyezettjeként a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelmekbe a 26 válogatottat felvonultató mezőnyben. A törököket 45-32-re, a japánokat 45-37-re, majd az elődöntőben a kínaiakat is 45-37-re győzte le.

Az aranyért az olaszokkal vívott, és 45-30-ra tönkreverte a nagy riválisát.

Az olaszok az elődöntőben amúgy 45-42-re legyőzték az olimpiai és világbajnok, világranglista-vezető dél-koreaiakat, és ezt nem bántuk, mert ellenük nagyon rossz a mieink mérlege. A döntőben Szilágyi kilenccel több tus adott, mint amennyit kapott, Szatmári és Gémesi egyaránt plusz hármas mutatóval zárt a házigazda ellen.

ReklámTas J Nadas, Esq

Egy nappal korábban az egyéni versenyben a hetedikként végző Szatmári volt a legjobb magyar, a háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi – aki tavaly megnyerte a versenyt – a 16 közé jutásért 15-14-re kikapott egy francia pengeforgatótól.

Női kardban Athénban versenyzett a nemzetközi mezőny. Világbajnoki címvédő csapatunkból a 19 éves Battai Sugár Katinka három győzelem után a negyeddöntőben a vb-címvédő japán Emura Miszakit 15-13-ra verte, az elődöntőben 15-9-re bizonyult jobbnak a Tokióban olimpiai bronzérmes francia Manon Apithy-Brunet-nél, a fináléban pedig a négyszeres egyéni világbajnok, csapatban olimpiai bajnok ukrán Olga Harlan ellen nyert 15-14-re. Világbajnok csapatunkból Pusztai Liza három ellenfelét legyőzve hetedik lett a 175 fős mezőnyben.

Battai Sugár Katinka az athéni trófeával Forrás: Magyar Vívószövetség/@PHOTOPAVIA

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.