Tamási Áronra emlékeztek születésének 125. évfordulóján kedden az íróról elnevezett székelyudvarhelyi gimnáziumban. Az egynapos rendezvényen egyebek mellett vetítéseket, felolvasásokat tartanak, ugyanakkor megkoszorúzták az író szobrát is a tanintézet előtt.

Hagyomány az iskola számára, hogy minden évben szeptember 20-án összegyűlnek a diákokkal és tanárokkal közösen Tamási Áron születésére emlékezve, ezzel mintegy lezárva a tanintézményben zajlott egész napos – témához kapcsolódó – programokat – fejtette ki Laczkó György, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója, az író szobra előtt összesereglett diákokhoz fordulva.

• Fotó: Erdély Bálint ElődMint mondta, ezúttal a kilencedikes tanulókat invitálták meg a rendezvényre, hiszen ők azok, akik legutóbb léptek Tamási nyomdokaiba.

Közérdekű hirdetés

Legyetek büszkék arra, hogy a 125 éve született íróról elnevezett intézménybe jártok

– fogalmazott. A megszokottól eltérően nem tartott ünnepi beszédet, ehelyett

Tamási Áron hangja szólalt meg a hangfalakból, miközben az iskola vezetősége megkoszorúzta az író szobrát.

• Fotó: Erdély Bálint Előd

A rövid eseményt népdalokkal, illetve Böszörményi Zoltán El nem küldött levél Tamási Áronnak című versének elszavalásával zárták.

Egész napos program

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a nap folyamán egyebek mellett volt felolvasószínház, valamint felolvasás az író alkotásaiból, könyvmustra, kiállítás, levetítették az Ábel-trilógiát, ugyanakkor Tamási Áron hangja is hallható volt az iskolarádióban. Ezeken kívül még biciklis emléktúrát is szerveztek a jeles személyiség farkaslaki szülőházához, amelyen több diák is részt vett.

(Székelyhon)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.