A Chicago-i Magyar Társaság szervezésében szeptember 12-én kerül megrendezésre immáron ötödik alkalommal a magyar nemzet kulináris értékeit bemutató Taste of Hungary fesztivál. Magyaros ízek, választási lehetőségekben bővelkedő ételkínálat, gazdag kulturális programok – erről szól a helyi magyarság egyik legnagyszabásúbb  szabadtéri rendezvénye, melyre a szervezők idén is szépszámú érdeklődőt várnak. A gördülékeny lebonyolítás érdekében sok tucat önkéntes segíti munkájával az eseményt.

image-collage

A Taste of Hungary Fesztivált évről-évre egyre nagyobb érdeklődés övezi és nagy sikerrel működik Chicagóban, a vendégek száma meghaladja az 1000 főt. Ez a remek közösségépítő program, ahol a fiatalok, középkorúak és idősebbek egyaránt találkozhatnak egymással, kulturáltan szórakozhatnak, miközben megismerhetik a világhírű magyar konyha remekeit.

A helyszín ezúttal is a norridge-i Magyar Református Egyház területén lesz (8260 W Foster Ave, Norridge, IL 60706), ahol mindenki megtalálhatja a magának legkedvesebb programot. Lesz néptánc a Borozda Együttes és kanadai néptáncosok előadásában, zenél a Szászka Banda, Harsánczki Katalin pedig énekel.

Aki megéhezik, az a rendkívül gazdag ételkínálatból tudja kiválasztani mi szem-szájnak ingere. Lesz gulyásleves, meggyleves és halászlé. Főfogásként ínycsiklandozó csirkepaprikás, töltött káposzta, sok száz kiló kolbász és rendkívül látványos malacpecsenye lesz. Az olyan tradicionális ételek sem kerülhetnek le az étlapról természetesen, mint a kürtőskalács, a palacsinta, vagy a lángos.

Ezen kívül nóta-versennyel, kutyakiállítással, magyar filmbemutatókkal, kolbász töltéssel és a tavaly első alkalommal nagy sikerrel megrendezett bajusz versennyel várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt.

Ne feledjék: 2015. szeptember 12-én (szombat) Chicagóban Taste of Hungary Fesztivál kicsiknek és nagyoknak!

Bővebb információ a www.tasteofhungary.com oldalon található.

Számításaink szerint Tálas Tünde kolléganőnk is ott lesz, az élményeiről majd őt kérjük meg hogy számoljon be hazajövetele után.

Beküldte: Aradvári László, KCSP ösztöndíjas.

Kép forrása: tasteofhungary.com

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.