Joe Biden amerikai elnök kedden telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, hogy tájékoztatást kapjon az Ukrajna elleni folyamatos orosz támadásról, és hogy hangsúlyozza az Egyesült Államok folyamatos támogatását – közölte a The Guardian.

A brit lap a Fehér Ház által kiadott közleményre hivatkozva írja: Biden elnök hangsúlyozta az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott folyamatos segítségét, beleértve a biztonsági támogatás, a gazdasági támogatás és a humanitárius segély nyújtását.

A vezetők megvitatták, hogy az Egyesült Államok a szövetségesekkel és partnerekkel együtt hogyan dolgozik azon, hogy Oroszországot felelősségre vonja, többek között szankciók bevezetésével, amelyek máris hatással vannak az orosz gazdaságra.

Közérdekű hirdetés

A két elnök megvitatta az ukrajnai civilek által használt helyszínek elleni orosz támadások fokozódását, is beleértve a keddi bombamerényletet a Babiny Jar holokauszt-emlékhely közelében.

(Kárpátalja)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.