Az egyik legmeghatározóbb amerikai konzervatív lap, a The American Conservative újságírója hosszú cikket közölt a budapesti látogatása során tapasztalt élményeiről, amelyben elismeri az Orbán Viktor által meghirdetett zéró tolerancia eredményeit az antiszemitizmussal szemben. Mint fogalmaz, „ennek köszönhetően Európában Magyarországon élhet a legbiztonságosabban a zsidó közösség” – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Orbán Balázs.

Ezért ahelyett, hogy az újságírók és véleményformálók a hazánk kapcsán szokásosan emlegetett „szélsőségesen jobboldali” és „fasiszta” címkékre hallgatnának, inkább előítélet nélkül el kellene látogatniuk Magyarországra. Így megláthatnák azt, ami mellett egyre több amerikai értelmiségi is érvel: lehet tanulni egy büszkén keresztény és konzervatív országtól, azaz Magyarországtól.

A cikk leszögezi, hogy bár Magyarország nem tökéletes, de igyekszik korunk meghatározó kérdéseiben eligazodni, ezért méltó arra, hogy tisztelettel kezeljék, mielőtt Fehéroroszország, Irán és Észak-Korea mellé sorolva elítélik – olvasható Orbán Balázs bejegyzésében.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

 

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.