A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) nagyértékű kórházi felszereléssel támogatja az Ungvári Városi Klinikai Kórházat. A szállítmány több mint 6 millió forintnyi értéket képvisel. Többek között infúziós sóoldatokat és szerelékeket, fecskendőket, 4 darab kórházi ágyat, éjjeli szekrényeket, antibakteriális folyékony szappant, valamint egy sebészeti endoszkópos kamerát adományozott a szervezet a rászorulók, az ukrán menekültek és a kárpátaljai magyar testvérek számára egyaránt.

Az adományt Iszlai Gergely, az MRSZ debreceni irodájának operatív vezetője adta át.

Az MRSZ az orosz–ukrán háború kitörésének első napja óta segítséget nyújt a Magyarországra menekülők, valamint a Kárpátalján maradók számára. Az elmúlt közel egy évben már több mint 600 tonna adománnyal segített a Szeretetszolgálat.

ReklámTas J Nadas, Esq

Ennek nagyobb része – több mint 450 tonna – közvetlenül Kárpátaljára került, melyek között tartós élelmiszerek, higiénés termékek, ruhák, illetve háztartási és világítástechnikai eszközök egyaránt szerepeltek.

Április és május folyamán több alkalommal is segítette a Szeretetszolgálat a határon túli egészségügyi intézményeket: április 8-án 3,2 millió forint értékű gyógyszeradománnyal, június hónapban több mint másfél millió forint értékű bébiétellel támogatta az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórházat. Április végén 15 millió forint értékű adományt, köztük gyógyszereket, kötszereket, defibrillátort és EKG-készüléket juttattak el a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba, majd május 8-án a Volóci Járási Központi Kórház számára kötszereket, fecskendőket, sebtapaszokat, infúziókat, vércukormérőket adtak át a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai több mint másfél millió forint értékben.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nagyértékű kórházi felszereléssel támogatta az Ungvári Városi Klinikai Kórházat

„Nagyon hálásak vagyunk magyar szomszédainknak. Hála nekik, humanitárius segélyben részesülünk, és mindent, amire szükségünk van, igyekeznek megszerezni nekünk. A mai szállítmány már a hatodik humanitárius segély, amelyet a háború kitörése óta Magyarországtól kapunk”

– mondta el Ivan Kurah, az Ungvári Városi Klinikai Kórház főorvosa.

„Ezekben az időkben nagyon sok súlyos beteget kapunk – ilyenek a háborús sérültek, de a helyi lakosság és a menekültek között is vannak súlyos esetek –, és különösen sok műtétet kell végeznünk. Vannak napok, amikor 8-14 műtét is lezajlik nálunk. A magyar szomszédainknak köszönhetően lehetőségünk van segíteni a betegeinken.”

(Kárpátalja Ma)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.