Kásler Miklós szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: „az embereket ismét megérintette az életösztön”, s emlékeztetett: a kormány pedig az akcióhét sikerére való tekintettel egy hétig meghosszabbítja azt. Így december 5-ig lehet a kórházi oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül felvenni a vakcinákat.

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt, ezek közül több mint 60 ezer eddig oltatlan ember jelentkezett az első vakcináért

A miniszter szerint a megerősítő harmadik oltás is minden életkorcsoportnak ajánlott, mindazoknak, akik négy hónapnál régebben kapták meg az első két oltást. Az első két oltást követő néhány hónapban ugyanis a vizsgálatok szerint jelentősen csökken a védettség, ezt azonban a megerősítő harmadik oltással ismét körülbelül 90 százalékra lehet emelni. Kásler Miklós elmondta, a kórházba kerülés esélye négyszer nagyobb az oltatlanoknál, az intenzív osztályra kerülés esélye pedig tízszeres.

(Mandiner / MTI)

Társadalmi célú reklám:


SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.