Hétfő este 7-kor pazar koncertet adtak a Török Testvérek a Szent Imre Római Katolikus templomban.

2017-es Amerikai turnéjuk kereteiben jártak Clevelandben, az egy hónappal ezelőtt kezdődő turnéjuk nyitányaként felléptek az Itt-Ott Találkozón, Floridában, New Yorkban és még sorolhatnánk. A clevelandi közönség nagy szerencséjére két fellépést is leszerveztek városunkban, így pár nap múlva 21-én egy másik repertoárjukkal ismételten koncertet adnak a Nyugat Oldali Református Templomban is.

12 számból álló koncertet adtak elő a Török Testvérek, ráadásként plusz két dallal, meglepetés fellépőkkel.
Tilla, Flóra és Ádám előadásuk alatt, élménybeszámolóval szolgáltak az idei turnéjukról, mely színesitette és személyesebbé tette fellépésüket, közelebb engedve magukhoz a közönséget. Koncertjüket egy gyönyörű ima dallal kezdték, mely után Ádám elárulta a nézőknek, hogy haza érkeztek! Cleveland felé közeledve már érezték a plusz energiát, mely eltöltötte őket, azáltal, hogy haza jönnek. Felcsendültek klasszikus népdalok, mint például a Tavaszi szél vizet áraszt, melyet a közönség együtt énekelt a fellépőkkel. De felhangzottak saját dalok is, amit a Tisza ihletett, az a folyó amellett felnőttek. Hoztak saját feldolgozású népdalokat is, mint például a Szerelem, szerelem, mely az Oscar díjas Az angol beteg című filmben is felhangzott. De hallhattunk Vajdaságból származó népdalokat is, elhangzott a Kis pacsirta a magasba című dal is, melyet az aznapi hangulatukhoz igazítottak, így egy kis keleti hangzással fűszerezték meg az előadást. A Török Testvérek fellépése alatt több hagyományos magyar népi hangszert is használtak, felcsendült a furulya, a kaval, a citera, a hegedű, a doromb, az esőbot, a táltos dob és a koboz hangjai is. Sőt a magyar kürt duda hangjai is felcsendültek úgy, hogy a hangszer nem is volt jelen a koncerten. Hogy ez, hogy volt lehetséges, az maradjon a koncert és közönség titka.

Az utolsó dal a Gyöngyöt az embernek című dal volt, mely egy szép kerek ívvel zárta le a műsort. A hallgatóság álló tapssal köszönte meg ezt a remek, harmonikus előadást.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.