Novák Katalin családokért felelős miniszter videóban számol be az elfogadott otthonteremtési kedvezmények gyakorlati felhasználásáról. Példája szerint egy harmincmilliós ingatlan vásárlásán kilencmillió forintot tud megspórolni. Ez az összeg úgy jön ki, hogy január 1-jétől az új értékesítésű ingatlanok áfája 27-ről 5 százalékra csökken, azok a családok, amelyek CSOK-kal vásárolnak, a csökkentett áfát utólag visszaigényelhetik majd. Plusz segítség még, hogy a CSOK-ot igénybe vevő gyermekes családok illetékmentesen juthatnak mind új, mind használt lakáshoz.

Az otthonteremtési támogatások mellett a CSED emeléséről is most döntöttek. A parlamenti képviselők egyhangúan fogadták el a törvényt, amely szerint jövőre,

júliustól több pénzt fog kapni csecsemőgondozási díjként az anya, mint amennyit előtte keresett.

Kocsis Máté frakcióvezető Facebook-bejegyzésében foglalta össze az elfogadott intézkedéseket. „Ilyen lehetőségek sehol máshol nincsenek a világon, köszönet Novák Katának!” – fűzte hozzá Kocsis.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.