Dormánfalva önkormányzata 2019 áprilisában önkényesen román parcellát alakított ki a Hargita és Bákó megye határán fekvő katonatemetőben.

A dormánfalvi polgármester elvitte Úzvölgyébe a Le Monde újságíróit, hogy Trianonról és a hősökről beszélgessenek – írja a Transindex.

A Facebook-oldalán számolt be Constantin Toma dormánfalvi polgármester arról, hogy csütörtökön az úzvölgyi katonatemetőbe kísérte el – az egyik legnagyobb francia napilap – a Le Monde delegációját, akit Jean-Baptiste Chastand újságíró vezetett. A polgármester Facebook-bejegyzéséből az derül ki, hogy az Úzvölgyében tartott megbeszélésen a trianoni békeszerződéssel kapcsolatos témák kerültek elő, de arról is szó esett, hogy ők miként tisztelik a hősöket.

Toma büszkén számol be arról, hogy a kollégáival együtt „becsülettel” képviselték a közösséget, a román nemzet értékeit, az évezredes örökséget és azt a vágyat is, hogy mindezen értékeket tovább adják a jövő generációjának. Dormánfalva önkormányzata 2019 áprilisában önkényesen román parcellát alakított ki a Hargita és Bákó megye határán fekvő katonatemetőben, melyet korábban a székelyföldi Csíkszentmárton község gondozott, és a magyar közösség magyar katonatemetőként tartott számon.

ReklámTas J Nadas, Esq

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.