A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége a csütörtöki ülésén meghallgatta Bernd Storck szövetségi kapitány beszámolóját az andorrai kudarcról, majd ezt követően úgy döntött, ad egy második esélyt az 54 esztendős német szakembernek – aki egyébként felajánlotta a lemondását Csányi Sándornak.

Csányi Sándor és Bernd Storck ismét egymás tenyerébe csapott (Fotó: Török Attila)

A magyar labdarúgó-válogatott kikapott az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn (0–1), s ezzel egymás utáni negyedik mérkőzését veszítette el, ráadásul gólt sem szerzett ezeken az összecsapásokon. Az utóbbi meccset megelőzően Bernd Storck megígérte, hogy egy interjú keretein belül az M4 Sportnak elemzi az andorrai találkozót, erre azonban nem került sor – a német szakember negyvenöt perccel a kezdés előtt közölte: az előzetesen megbeszéltekkel ellentétben mégsem szeretne nyilatkozni.

A kialakult helyzettel kapcsolatban az MLSZ elnöksége a csütörtök délutáni ülésén hallgatta meg Storck beszámolóját. A szövetség ezek után úgy döntött, megerősíti posztján a kapitányt, aki kap egy második esélyt.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sportnak elmondta, hogy bár Storck felajánlotta a lemondását, nem fogadták el azt.

„Nagyon hosszú elnökségi megbeszélésen vagyunk túl. Meghallgattuk Storck részletes beszámolóját, nemcsak az andorrai meccsről, hanem az ezt megelőző teljesítményekről is. Az elnökség úgy döntött, hogy Storck kap egy második esélyt. Az első eséllyel a kapitány kiválóan élt, hiszen a válogatott nagyszerű játékkal jutott ki a tavalyi Európa-bajnokságra, amelyen igazoltuk, hogy nem véletlenül vagyunk ott az Eb-n” – kezdte Csányi Sándor az M4 Sportnak adott exkluzív nyilatkozatát.

„Storck mindkét pozícióját megtartja. Ennek az az oka, hogy nemcsak szövetségi kapitányként, hanem sportigazgatóként is kiváló teljesítményt nyújt” – folytatta az MLSZ elnöke, aki állítását azzal támasztotta alá, hogy az U17-es válogatott hosszú évek után ismét kijutott az Eb-re. Ez azt bizonyítja, hogy Storck utánpótlásszinten is eredményesen dolgozik.

Csányi hozzátette, a német szakembernek a jövőben szigorúbb és rendszeresebb felügyelet, valamint szélesebb körű szakmai kommunikáció kialakítása mellett kell végeznie munkáját.

„Nem hoztuk nyilvánosságra, de Bernd Storck nekem felajánlotta a lemondását. Azt kértem tőle, hogy ezt ne kommunikálja, hagyjon szabad kezet az elnökségnek, hogy döntést hozzon” – szögezte le Csányi.

A sportvezető elmondta, ha az andorrai csorbát nem is lehet kiküszöbölni, szeretnék kárpótolni a szurkolókat, ezért a következő három hazai világbajnoki selejtezőre (a lettek, a portugálok és a feröeriek elleni mérkőzésre – a szerk.) egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők, a bérletes drukkereknek pedig visszafizetik a jegyárkülönbözetet. 

„A legfontosabb a 2020-as Európa-bajnokság. Matematikailag még van esélyünk a világbajnokságra kijutni, de reálisan már az Andorra elleni meccs előtt sem volt. Csúnya volt az andorrai mérkőzés, de ilyen szempontból talán nem sorsdöntő. Abban bízom, hogy amellett, hogy jó meccseket játszunk majd, a következő selejtezők jól szolgálják az építkezést. Az nem lehet kérdés, hogy a magyar válogatottnak 2020-ban játszania kell az Európa-bajnokságon!” – zárta mondandóját az MLSZ elnöke.

Bernd Storck 2015. július 21-én vette át hivatalosan a magyar válogatott irányítását, mérlege a nemzeti együttes kispadján 6 győzelem, 7 döntetlen és 8 vereség 21 mérkőzésen. Legnagyobb sikerének egyértelműen a válogatott Európa-bajnokságra való kijuttatása, valamint a tornán a nyolcaddöntőig jutás tekinthető.

Az MLSZ csütörtöki elnökségi ülésén arról is döntött, hogy az általa közvetített, az utánpótlás finanszírozására szánt pénzek elosztási elveit azonnali hatállyal átállítja kizárólagosan produktivitási index alapján történő elszámolásra. Eszerint a nevelőegyesületek, akadémiák, regionális központok vagy akár a kisegyesületek egységes rendszerben, azonos feltételek alapján kapnak elismerést annak arányában, hogy a náluk nevelkedett játékosok milyen szintre jutnak el a profi labdarúgásban.

Forrás: nemzetisport.hu

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.