Mint megírtuk, botrány volt a péntek esti Románia–Lengyelország (0–3) labdarúgó-mérkőzésen az európai vb-selejtezők E-csoportjában. A hazai szurkolók a lengyelekkel is összecsaptak, akik azzal is hergelték a románokat, hogy többször a magyarokat éltették.

750szurkolok
A lengyel szurkolók többször is a magyarokat éltették a Románia elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)

A román média beszámolóiból kiderül, hogy az összecsapáson a lengyel drukkerek többször is a „Ria, Ria, Hungária” rigmust énekelték, emellett cigányoztak.

A hazai szurkolók már az első félidőben pirotechnikai eszközöket lövöldöztek a lengyel drukkerek közé, a második játékrészben egy ilyen eszköz a pályán landolt, majd Robert Lewandowski mellett felrobbant. A Bayern klasszisának szerencsére nem esett baja, folytatni tudta a játékot.

Noha az összecsapás előtt olyan hírek láttak napvilágot, hogy magyar szurkolók is kiutaztak a bukaresti mérkőzésre, arról nem érkeztek jelentések, hogy magyarok is részt vettek volna a rendbontásban. Mint az az alábbi videókon jól látszik, a meccsen végig parázs hangulat uralkodott, több szektorban is fellobbantak pirotechnikai eszközök, emellett a nézőtéren is verekedés volt a két tábor között.

A találkozóra egyébként a románok egy óriási élőképpel készültek, amelyen az „Impreuna”, azaz Együtt kifejezést formázták meg.

A románok egyébként azzal számolnak, hogy legalább a márciusi, dánok elleni hazai meccsüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, de lehet, hogy még súlyosabb büntetést is kapnak a balhéért.

VB 2018, SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 4. FORDULÓ

E-CSOPORT
Románia–Lengyelország 0–3 (Grosicki 11., Lewandowski 82., 91. – a másodikat 11-esből)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország43110–  5+510
2. Montenegró4211  9–  4+5  7
3. Dánia422  7–  5+2  6
4. Románia4121  6–  4+2  5
5. Örményország413  4–10–6  3
6. Kazahsztán422  3–11–8  2

Forrás: nemzetisport.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.