Az Egyesült Államok vezető infektológus professzora szerint az elkövetkező téli hónapokban a koronavírus-járvány intenzitása soha nem tapasztalt módon felerősödhet. Dr. Anthony Fauci a New York Times-nak adott pénteki interjúban arról beszélt, hogy véleménye szerint december, január és február lesznek a pandémia legnehezebb hónapjai, ekkor ugyanis jelentősen megugorhat a fertőzöttek és az áldozatok száma az egész világon – írta meg a liner.hu.

Fauci arról beszélt, hogy a görbe szinte exponenciálisan fog továbbra is növekedni. Ha egy ilyen görbéről beszélünk, a csúcspontja után automatikusan visszaesik, azonban a tetőzés sokkal tovább tarthat. Az epidemiológusok joggal félnek az exponenciális emelkedéstől, mert az esetek napi szinten duplázódhatnak. A professzor hozzátette: egyedül a nemrég hatékonynak és biztonságosnak minősített vakcinákkal lehetne elérni javulást, ezáltal lelassíthatnák a járvány terjedését. A Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjának koordinátora, Dr. Deborah Birx szintén hasonló állásponton van: szerinte sokkal gyorsabban, sokkal nagyobb területen terjed a vírus. Kifejtette: aggódik amiatt, hogy a korábban feltételezett becslésekhez képest jóval hosszabb ideig tarthat a járvány. Pénteken az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt 195 ezer új koronavírusos pácienst azonosítottak a hatóságok, azóta pedig napi szinten újabb fertőzöttségi rekordok dőlnek meg, amelyek tökéletes bizonyítékai annak, hogy a pandémia újabb erőre kapott.

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.