Orbán Viktor a jobboldali mozgalom egyik példaképévé vált az Egyesült Államokban az elmúlt években – állítja a liberális Washington Post. Bár az amerikai napilap cikkében végig becsmérlő hangnemben ír a magyar miniszterelnökről, az elemzés tagadhatatlan tényként állapítja meg, hogy Orbán Viktorra követendő példaként tekintenek a republikánusok. Ennek alátámasztásaként kiemelik, mekkora sikert ért el az amerikai jobboldal éves nagygyűlésén, a CPAC (Conservative Political Action Conference) elnevezésű rendezvényen – ám cinikusan hozzáteszik, hogy a globalista uralkodó osztály és a liberális média ostorozásáért kapott vastapsot a magyar kormányfő.

A szerda esti vitán Donald Trump legfőbb republikánus kihívói Orbán és a kormányzó Fidesz párt kottájából játszottak

– folytatja a Washington Post a republikánus párti elnökjelöltek televíziós csatározása kapcsán, amelyről csak a volt amerikai elnök hiányzott.

A lap részletezi, hogy a vitán a jelöltek arról beszéltek, elítélik a genderideológia beszivárgását a közoktatásba, a liberális nyitott határok politikáját, Soros György amerikai spekuláns befolyását, valamint „morogtak” a végtelennek tűnő fegyveráradat miatt, amelyet Ukrajnába önt Washington.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Az elemzés ezután Donald Trump és Orbán Viktor „továbbra sem múló, baráti viszonyára” is kitér. Úgy vélik, a magyar kormányfő a volt elnök kedvenc európai vezetője.

Megemlítik, hogy az amerikai véleményvezérnek, Tucker Carlsonnak adott interjújában a magyar miniszterelnök megismételte reményét, hogy a jelenlegi republikánus befutó 2024-ben újra megszerzi a vezetést. – Trump az az ember, aki megmentheti a nyugati világot – fogalmazott a miniszterelnök.

Néhány nappal később az Egyesült Államok korábbi vezetője viszonozta a szívességet a közösségi médiában, ahol azt írta: „Orbán Viktor nagyszerű vezető és nagyszerű ember. Magyarország csodálatos népe szerencsés, hogy ilyen ember áll az élükön” – írja a Washington Post. Az X platformon megjelent, Orbán Viktorral készített interjút közel egy hónap leforgása alatt már mintegy 130 millióan látták.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.