Két rendkívül tehetséges zentai születésű, jelenleg Budapesten élő fiatal művész, Sőregi Anna népdalénekes és Rudics Mónika grafikus voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei csütörtökön este.

Sőregi Anna és Rudics Mónika egészen kisgyermekként ismerkedett meg egymással, hiszen osztálytársak és barátnők voltak az általános iskolában, aztán a középiskolai tanulmányai Mónikát Szegedre sodorták, ugyanis már akkor művészeti középiskolába iratkozott, Anna pedig a Zentai Gimnázium tanulója lett. Az egyetemi tanulmányait Mónika Egerben, Anna pedig Budapesten végezte, néhány hónappal ezelőtt azonban Mónika is Budapestre költözött és ott állt munkába, így az útjaik nagy-nagy örömükre hosszú idő után újra összeértek.

De nemcsak ez a közös bennük, hanem az is, ahogyan a művészetek felé kezdtek fordulni, mert bár más-más művészeti ág ragadta magával őket, mindkettejükre igaz, hogy a környezetük már nagyon korán felfigyelt a tehetségükre, és bár eleinte inkább csupán szabadidős tevékenységként tekintettek a népdaléneklésre, illetve a képzőművészetre, ezeknek a szerepe egyre meghatározóbbá vált az életükben, olyannyira, hogy egy idő után rá kellett jönniük arra, ezek azok a területek, amelyeket a hivatásuknak kell választaniuk, és saját bevallásuk szerint ma már nagyon örülnek annak, hogy mindezt időben felismerték, hiszen ez az, aminek köszönhetően ma mindketten azzal foglalkozhatnak, amit a legjobban szeretnek.

Mónika, aki az elmúlt évek során több igen sikeres projektumban is részt vett, jelenleg egy budapesti reklámügynökségnél dolgozik, a legnagyobb vágya azonban az, hogy egyszer majd saját ügynökséget hozzon létre, amely lehetőséget teremt számára arra, hogy ne elsősorban a megrendelők igényei, hanem sokkal inkább a saját elképzelései határozzák meg, milyen alkotásokat hoz létre. Anna a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanul, ám tanulmányai mellett rendszeresen fellép, nagy sikerrel szerepelt a Fölszállott a páva elnevezésű népzenei tehetségkutató műsor két sorozatában is, nemrég közös lemezt készített a Bajkó zenekarral, illetve mindemellett gyermekekkel is foglalkozik, a célja pedig az, hogy a jövőben a tanítás és az előadóművészet párhuzamosan legyen majd jelen az életében, amire a dolgok jelenlegi állása szerint minden esély meg is van.


Az est folyamán a két tehetséges fiatal művész a rendezvény házigazdája, Máriás Endre kérdéseire válaszolva mesélt pályafutásának kezdeteiről és meghatározó momentumairól, valamint sok egyéb témáról is. Kifejtették, úgy vélik, ahhoz, hogy az ember sikereket érjen el, szüksége van a kudarcokra is, hiszen ezek azok az élmények, amelyekből táplálkozni tud, majd hozzátették, mindketten fontosnak tartják nemcsak a pozitív, hanem a negatív visszajelzéseket is, ugyanis elsősorban azok révén tudnak igazán fejlődni, márpedig a folyamatos fejlődésre való törekvés az egyik legfontosabb mozgatórugója az eddigi életüknek és munkásságuknak, és ez reményeik szerint a jövőben sem fog változni. A rendezvény zárásaként Sőregi Anna egy különleges népdalcsokorral is meglepte az egybegyűlteket.

A zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című nyilvános beszélgetéssorozata az Adai Színtársulat Kulturális Egyesület, az Intellektus Civil Szervezet és a TM-People International Kft. szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Zenta Község Önkormányzata és Zenta Község Ifjúsági Tanácsa támogatásával valósul meg.

H. A. / vajma.info

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.