Házimozi a Bocskai Filmklub és a Chicagói Főkonzulátus ajánlásával; The New Bauhaus

Bocskai Rádió Filmklubja és a Chicagói Főkonzulátus ezúttal a The New Bauhaus című filmet kínálja Önök számára. Moholy-Nagy László, a XX. századi fotóművészet úttörője, szobrász, festő, író, filmdíszlet-tervező, dizájner életműve előtt tisztelegve. Moholy-Nagy a 20. századi művészet géniusza oktatott a németországi Weimarban létrehozott innovatív művészeti iskolában, a Bauhausban, amelynek az USA területén New Bauhaus néven a vezetője lett. A film  hangsúlyozza a magyar származású művész szerepét abban, hogy a tervezőiskola és a Bauhaus-ideológia hogyan jutott el  Amerikába, milyen hatással volt az USA társadalmára, illetve Chicago és a Midwest építészeti és formatervezési hagyományaira.  A dokumentumfilm a művész születésének 125. évfordulójának alkalmából és ahhoz időzítve, július 10-től péntektől július 23-ig, csütörtökig lesz elérhető a Gene Siskel Filmközpont online moziprogramja keretén belül, amely program a Chicagói Magyar Főkonzulátus kezdeményezésére és szponzorációja mellett, a film alkotói, az OPENDOX támogatásával és szervezésében valósul meg.  Az Alysa Nahmias rendezésében készült alkotás Moholy-Nagy konstruktivista művészetét és örökségét öleli fel. A lányával készült interjú tükrében közelebb kerülhetünk a híres képzőművészhez.

A Moholy-Nagy László életét felölelő dokumentumfilm, az Új Bauhas premier-bemutatójára a New York-i Építészeti és Design Fesztivál keretein belül került sor,  illetve a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje volt 2019-ben.

A film alkotóinak célja volt eljuttatni Moholy-Nagy művészeti hagyatékát a szélesebb közönséghez. Az Magyar közösség számára az évforduló kapcsán a Moholy-Nagy emlékév keretében kedvezményes hozzáférést biztosít a Főkonzulátus, amely “Moholy125” kód használatával vehető igénybe. Ha felkeltettük a kíváncsiságát, egy 9 dolláros jegy megváltásával juthat el a megtekintéshez, ami Ön számára 25% kedvezményt jelent.

thenewbauhaus.com/siskelfilmcenter

Moholy Nagy születésnapján, július 20-án virtuális panelbeszélgetésre is invitáljuk Önöket.

Csatlakozzon Ön is július 20-án (7:00pm CST / 8:00pm EST) Moholy-Nagy László születésnapján tartandó online Q&A kérdezz-felelek értekezlethez, melyet  Alysa Nahmias rendező, Marquise Stillwell producer, és Oliver Botar, művészettörténész, Moholy-Nagy szakértő tart.

facebook.com/events/743521236393832/

Ne maradjanak le, adózzanak a magyar művész emléke előtt!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.