Múlt hétvégén, március 28-án és 29-én, 6 clevelandi magyar honfitársammal lehetőség adódott, hogy részt vegyünk a Bloomingtoni Indiana Egyetem magyar tanszéke által megszervezett 33. Ránki György Magyar Konferencián. A konferencia kimagasló szakmai elismerést élvez úgy Magyarországon, mint itt Amerikában. A konferencia témája: A városi átalakulások a közép kelet Európában az 1880 évektől napjainkig. Az előadók voltak: Borhi László, Romsics Gergely, Horváth Sándor, Salamin Géza, Csák László, Kocsis János, Benkő Melinda, Molnár Virág, Csizmady Adrienne, Szívós Erika, Fehérváry Krisztina, Hooker Lynn, Nemes Róbert, Hatos Pál, Raun Toivo, Janky Béla és Ságvári Bence. A konferencia Díszvédnöke volt Dr. Szemerkényi Réka, Magyarország amerikai nagykövete. A magyar tanszék vezetőjével és egyben a konferencia szervezőjével dr. Kocsis Jánossal készítettem egy interjút, hogy önök jobban beláthassanak e konferencia témájába.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.