Az Északkelet Ohio-i Magyar Kulturális Központ vasárnap, június 13-án, tartotta meg a Buckeye Road-i nemzetiségi találkozóját, ami a nyitó piknikük is volt. Ez, ahogy a COVID év előtti években is szokás volt, a hirami parkban került megrendezésre. A látogatók már nagyon kivoltak éhezve a barátokkal ismerősökkel való találkozásra ugyanis már a déli nyitásra több mint 200-an érkeztek a parkba.

Délután 1.00-kor volt a zászlófelvonás, amikor először a amerikai zászlót húzták fel ami alatt elhangzott az amerikai himnusz, majd ezt követte a magyar zászló felhúzása, ami alatt a magyar himnusz került eléneklése. 

A látogatók már nagyon várták a zászlófelvonásokat, ugyanis, ahogy ez befejeződött azonnal megrohanták az étel pultokat, ahol hosszú kígyózó sorokba, ételre vártak.

A vendégeket most is minden féle finom ételekkel és italokkal várták a szervezők, amelyek természetesen csak magyaros fogások lehettek. Az idei menü felhozatala töltött káposzta, kolbász, káposztás tészta, lángos, zsíros kenyér, kávé és sütemény volt.  A péksütemények most is, ahogy minden rendezvénynél megszokhattuk, Mezősi Lajos pékmester finomságai voltak. Természetesen, ami szintén nem maradhat el, a magyar kültéri összejöveteleknél a Lajos nagyon finom, helyben, eredeti recept alapján készülő kürtőskalácsa.

Közérdekű hirdetés

A zene és tánc mindig része a hirami piknikeknek, ez alkalommal a Strange Crew szolgáltatta a talp alá valót.

Úgy tűnt mindenki jól érezte magát, volt enni-inni való, szórakozási lehetőség. Ami egy kicsit meglepő volt, hogy nagyon kevés fiatallal lehetett találkozni, ugyanis a rendezvényen zömében az idősebb generáció képviseltette magát. Úgy vettem észre, hogy az emberek nagyon örültek egymásnak, hogy ismét találkozhattak rég nem látott ismerősökkel. Jó volt látni, hogy nem mindegy, hogy személyesen találkoznak vagy pedig csak interneten vagy telefonon keresztül tudnak kommunikálni egymással.

Összességében úgy tűnt, hogy egy nagyon jó nap zárult, mindenki nagyon jól érezte magát megvolt a lehetőség arra, hogy beszélgessenek, jókat egyenek, iszogassanak szórakozzanak, táncoljanak és bepótolják azokat a dolgokat, amik az elmúlt évben kimaradtak kapcsolatokban, találkozásokban.

Délután 3 óra körül azt mondták a rendezők, hogy 350-nél több ember jelent meg az első Buckeye Road-i találkozó pikniken, de este 6.00-ig még érkeztek újabb vendégek. 

Reméljük ezen a nyáron több ilyen sikeres piknik lesz. A következő hónapban, július 18-án várják szervezők a piknikkel egybekötött Klasszikus autó kiállításra a klub tagságát és az érdeklődőket.

Strober László
Bocskai Rádió

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.