Julianna a bál bizottságának marketingért felelős tagjaként, Lili pedig a legifjabb generáció képviselőjeként invitálta bálba az éter hullámain keresztül a Bocskai Rádió hallgatóit. Mindkettőjük lelkesedése egyértelmű bizonysága annak, hogy a cserkészbál valóban központi eseménye a clevelandi közösségi életnek. A zene és a tánc csodálatos eszközének segítségével, szavak nélkül is megtapasztalható az együvé tartozás érzése. Ezt mindenki megerősíti, aki az előző hatvanöt bál közül legalább egyen részt vett.

YouTube player

Április 29-én, szombaton este fél hétkor nyitja meg kapuit a cserkészbál a Woodside Event Centerben (5025 East Mill Rd., Broadview Heights, OH). A vacsora fél nyolckor kezdődik, a táncparkettre pedig a regösök palotás tánca hívogat majd először. Az egész este során a Harmónia zenekar fog felelni a hangulatért.

De milyen cél áll az idei gyűjtés mögött? A bálon befolyt pénzből a Cserkész Barátok Köre a Cserkész Regös Csoport nyárra szerveződő, Kárpát-medencei körútját kívánja segíteni. A 2023-as esztendő nagy esemény a táncoslábú cserkészek számára, hiszen novemberben az 50. Nagyszereplésük bemutatására készülnek. Ebből az alkalomból nem csak lázasan memorizálják a koreográfiákat és feszes tempóban trenírozzák magukat, hanem szeretnének megismerkedni testközelből azoknak a tájegységeknek a természeti, kulturális, szellemi kincseivel, ahonnan a jól begyakorolt tánclépéseik és viseleteik származnak. Magyarország, Székelyföld, Gyimes és Moldva meglátogatása egy nagy költségvetésű, körülbelül 40 ezer dollárt igénylő projekt, ezért a megvalósuláshoz a bálozók támogatására is nagy szükség van.

Akik előre megvásárolták belépőjüket, bizonyára értesültek róla, hogy három menüből lehet választani: csirke, marha és vegán alapú összeállításokból. Ha még nem váltottak jegyet, a https://csbk.org/cserkeszbal-jegyrendeles/ oldalon megtehetik, viszont ne feledjék: április 20. után már csak emelt díjon lesznek elérhetőek a belépők.

ReklámTas J Nadas, Esq

Érdemes zsebpénzt, hitelkártyát hozni a vendégeknek, mivel a tombolasorsoláson a bál történetének legértékesebb nyereményei várhatók. Hogy csak néhányat említsünk: ékszer, okostelevízió, családi hétvége tóparton és szállodában stb.

Aki elég bátor, hogy kipróbálja magát egy regös lány vagy fiú táncpartnereként, az megteheti majd a bálon, ám ennek ára lesz! A szervezők ezzel a mókás, lakodalmakról ismert játékkal is szeretnék bővíteni azt a bevételt, amit a regösök utazására fordíthatnak.

László Lili tavaly volt elsőbálozó. Minden izgalmával együtt meghatározó élmény maradt számára a nyitótánc, amikor barátai társaságában bemutatkozott a magyar közösségnek, és a hagyomány szerint ettől fogva ünnepélyesen a felnőtt cserkész közösség tagjává vált. Lili idén jóval felszabadultabban várja a cserkészbált, de azért nem dől hátra a vendégek kényelmes székében: fellép palotással és rábaközi néptánccal.

Példamutató viselkedésű és kimagasló teljesítményű cserkészek között dől el minden évben, hogy ki viszi haza a Csodaszarvas-díjat. A bizottság döntése értelmében ez alkalommal Szabolcs Levente és Judit megosztva kapják meg az elismerést. Gulden Julianna a rádióadásban röviden bemutatta a díjazottakat: Levente és Jutka nem ismerik azt a szót, hogy nem. Mindig ott vannak mindenhol és mindenben segítenek. Minden rendezvényen, ahol szükség van a kemény munkára, ott vannak és támogatnak. Jutka éveken át a kiscserkészekkel foglalkozott, Levente pedig a 14. számú Görgey Artúr fiú-cserkészcsoport oszlopos tagja.

A bálra való belépés feltételei, fontossági sorrendben: jókedv, belépőjegy és báli viselet. A cserkészek szeretettel várnak mindenkit egy felejthetetlennek ígérkező estére!

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.