Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint a kormány a szankciós benzinárakból keletkező extraprofitot elvonja és azt a rezsivédelmi alapba irányítja. A kormányrendelet értelmében december 8-tól 40 százalékról 95 százalékra emelkedik az adó mértéke a Brent olaj és az Oroszországból származó kőolaj közötti árrésre.

Ahogy arról már a Magyar Nemzet beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán a szerdai kormányülésről jelentkezve közölte:

az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk.

A bejelentés előzménye egy másik kormányzati bejelentés, amelyet hétfőn késő este egy rendkívüli Kormányinfón tett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Közölték: a hatósági benzinárat meg kell szüntetni a brüsszeli szankciók hatásai miatt. Így 13 hónap után ismét a piaci áron kell tankolniuk a magyar családoknak.

Gulyás Gergely elmondta, Magyarország hiába harcolt eredményesen a szankciók ellen és kapott mentesítést, mégis bekövetkezett az, amitől tartottunk.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.