A helyi önkormányzatok napján érkezett delegáció az ausztriai Burgenland tartományból Kárpátaljára december 7-én.

Hans Peter Doskozil, a burgenlandi kormányfő kiemelte, hogy Kárpátalja és Burgenland szövetségi tartomány regionális szintű partnersége egyedülálló és példátlan az Osztrák Köztársaság számára. Ennek az együttműködésnek a hatékonyságát ma már nemcsak az ország kormánya, hanem az Európai Parlament is szorosan figyelemmel kíséri.

Hozzátette:

– Burgenland a nagyszabású háború kezdete óta segítette Kárpátalját, nagy mennyiségű humanitárius segélyt, járművet, élelmiszert szállított át, valamint több száz gyermeket fogadtak be pihenésre és gyógyulásra.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás (OVA) vezetője elmondta:

– Hálás vagyok partnereinknek a látogatásért és figyelmükért. Nagyra értékeljük ezt a támogatást. Biztos vagyok benne, hogy a további együttműködés eredményes és sikeres lesz.

A burgenlandi látogatás során egy négyoldalú megállapodást is aláírtak. A dokumentumot az Országgyűlés és Burgenland kormánya, a Kárpátaljai Megyei Tanács és az OVA vezetői írták alá.

Az okmány biztosítja a tapasztalat-, tudás- és információcserét Burgenland és Kárpátalja intézményei, szervezetei és alanyai között.

Nyitókép: OVA

(Kárpátalja.ma)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.