A klíma és energia kérdései, és általában a természetvédelem ügye mindannyiunkat érintő kérdés, ezért a kormány is határozott lépéseket tesz – jelentette ki Szentkirályi Alexandra új, környezetvédelemről szóló videójában.

Tiszta folyókat, friss levegőt, gazdag állat- és növényvilágot, élhető és szép Magyarországot szeretnénk – húzta alá a kormányszóvivő.

„Ahogy eddig, most is beszéd helyett tettekre van szükség.”

A kormány eddigi intézkedéseiről szólva Szentkirályi Alexandra megemlítette az országfásítási program elindulását és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.

A kabinet elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, amelynek konkrét intézkedéseit most dolgozzák ki. Ennek céljai az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása, a folyók megtisztítása a szeméttől és a műanyag csomagolóanyagok kivezetésének megkezdése. Cél továbbá, hogy 2022-től csak elektromos buszok állhassanak forgalomba a városi tömegközlekedésben.

„Szeretjük ezt a gyönyörű országot, és minél szebbnek és élhetőbbnek szeretnénk megőrizni. Nemcsak beszélünk, teszünk a természet védelméért.”

A természetvédelem közös ügyünk

A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is.Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljaiat is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük. Ezért az a feltételünk, hogy:- ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát- ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak- ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok- atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt

Posted by Szentkirályi Alexandra on Tuesday, January 14, 2020

(Demokrata / Facebook)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.