Május 14-én a Magyar Honvédség és az Ohioi Nemzeti Gárda közös együttműködésének 25 éves évfordulóját ünnepelték Ohio fővárosában Columbusban. Az együttműködés 1993-ban kezdődött el, hogy hatékonyabban tudjon Magyarország felkészülni a NATO csatlakozáshoz. Nem véletlen volt az, hogy Magyarország partnere az Ohio Nemzeti Gárda lett.

Az ünnepségen a Magyar Honvédséget Szabó István vezérőrnagy a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese képviselte.

 

A magyar küldöttséget elkísérté Dr. Szabó László Magyarország nagykövete is, ki méltatta a nagyszerű együttműködést a két ország között hangsúlyozva, hogy nem csak a védelmi síkon van jó kapcsolat, hanem gazdasági kötelékek is jól megalapozottak.

 

Mark E. Bartman, az Ohioi Nemzeti Gárda  vezérőrnagya többek közt azt is nyilatkozta a Bocskai Rádiónak, hogy a jövőre való tekintettel az Ohioi nemzeti Gárda mélyíteni szeretné ezeket a meglevő jó kapcsolatokat.

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.