Kárpátalja Kincsei

Május 12. és 19. között a Washingtoni Magyar Ház szervezésében egyedülálló programsorozat került megrendezésre az Amerikai Egyesült Államok több nagyvárosában. A Treasures of Transcarpathia program komplex és innovatív módon tárta a közönség elé a kárpátaljai magyarság kincseit. Az előadással egybekötött kiállítást Clevelandben Május 14-én, hétfő este fél héttől láthatta és hallhatta a  Cserkészházban a nagyérdemű közönség, ingyenesen.

Az esemény kapcsán előadások, fotókiállítás, ruha kiállítások és kerekasztal-beszélgetés révén tájékozódhattak az amerikai érdeklődők, a kultúra és a művészet tolmácsolásában.

A programsorozatban Hrivnák Tünde Pro Urbe díjas divattervező egyedülálló, eredeti kárpátaljai beregi szőttessel díszített kollekcióját, Perl János Kárpátalja kincseit bemutató művészi fotósorozatát, valamint egy informatív kiállítást is megtekinthettek az résztvevők.

A hiteles és tiszta forrást a Treasures of Transcarpathia rendezvénysorozat minden állomásán Kárpátalja szakértők előadásaiból ismerhették meg az érdeklődők. Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület elnöke, valamint Balogh Lívia alelnök Kárpátalja történelméről és kultúrájáról tartottak izgalmas előadást.

Utóbbival azaz Balogh Líviával az előadás után készítettünk egy rövid interjút.

Comments are closed.