Május 12. és 19. között a Washingtoni Magyar Ház szervezésében egyedülálló programsorozat került megrendezésre az Amerikai Egyesült Államok több nagyvárosában. A Treasures of Transcarpathia program komplex és innovatív módon tárta a közönség elé a kárpátaljai magyarság kincseit. Az előadással egybekötött kiállítást Clevelandben Május 14-én, hétfő este fél héttől láthatta és hallhatta a  Cserkészházban a nagyérdemű közönség, ingyenesen.

Az esemény kapcsán előadások, fotókiállítás, ruha kiállítások és kerekasztal-beszélgetés révén tájékozódhattak az amerikai érdeklődők, a kultúra és a művészet tolmácsolásában.

A programsorozatban Hrivnák Tünde Pro Urbe díjas divattervező egyedülálló, eredeti kárpátaljai beregi szőttessel díszített kollekcióját, Perl János Kárpátalja kincseit bemutató művészi fotósorozatát, valamint egy informatív kiállítást is megtekinthettek az résztvevők.

A hiteles és tiszta forrást a Treasures of Transcarpathia rendezvénysorozat minden állomásán Kárpátalja szakértők előadásaiból ismerhették meg az érdeklődők. Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület elnöke, valamint Balogh Lívia alelnök Kárpátalja történelméről és kultúrájáról tartottak izgalmas előadást.

Utóbbival azaz Balogh Líviával az előadás után készítettünk egy rövid interjút.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.