Orbán Viktor miniszterelnök levélben küldte el jókívánságait Andrej Plenkovics horvát kormányfőnek a Horvát Köztársaság nemzeti ünnepe, a horvát államiság napja alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

A nemzeti szuverenitás számunkra itt, Közép-Európában az egyik legfontosabb érték. Büszkék vagyunk arra, hogy

Magyarország az elsők között biztosította feltétel nélküli támogatásáról Horvátország ezirányú törekvéseit, és szintén az elsők között ismerte el az ország függetlenségét

– idézte fel levelében Orbán Viktor. Hozzátette: Horvátország schengeni csatlakozása hazánk és Közép-Európa számára is egy jelentős, közös történelmi siker. Az európai közösség belső határainak megszűnése számos új lehetőséget teremt kapcsolataink fejlesztésében mind a gazdasági együttműködés, mind polgáraink mindennapi életének vonatkozásában – húzta alá. Orbán Viktor ugyanakkor rámutatott: a külső schengeni határok megvédése közös felelősséggel is jár.

ReklámTas J Nadas, Esq

A déli határvonal védelmében immár szomszédos schengeni tagországokként kell helyt állnunk, és biztosítom, hogy ehhez kormányom kész minden támogatást megadni Horvátország számára

– zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

(Magyar Nemzet / MTI)

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Kurucz Árpád)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.