Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette szombaton a PSD Hargita megyei szervezetének választási ülésén, hogy soha nem fogadja el olyan törvények támogatását, amelyek előnyben részesítenék valamely romániai etnikai közösség tagjait.

„Soha nem fogadom el a túlzásokat. Soha nem fogadom el, hogy Romániában olyan törvények legyenek, amelyek bizonyos más etnikumú romániaiakat előnyben részesítenek.

Mindannyian egyenlők vagyunk, tisztelnünk kell egymást.

Abban az esetben, ha nem tiszteljük egymást, a jogrendnek kell érvényesülnie, mert így működik a demokrácia, nincs anarchia” – fogalmazott a kormányfő.

ReklámTas J Nadas, Esq

Úgy vélekedett, az etnikai alapú autonómia témája a választási kampányok idején szokott megjelenni a közbeszédben.

„Én is, önök is normális országban szeretnénk felnevelni a gyermekeinket. Ehhez elsősorban az kell, hogy mi viselkedjünk normálisan.

Vessünk már véget a Székelyföld autonómiájáról szóló ostobaságoknak. Soha nem volt és soha nem is lesz.

(…) Ezek a témák és ellenségeskedések a választások idején bukkannak fel, ez a politikai vezetők módszere a választók mozgósítására. Elmúltak már azok az idők” – idézi az Agerpres hírügynökség a miniszterelnököt.

Ugyanakkor Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek is üzent. „Azt hiszem, provokálhatom Kelemen Hunor elnök urat, főleg, hogy Hargita megyéből származik, hogy

az RMDSZ listáira vegye fel a román pártok egy képviselőjét, és megígérem, hogy én is felveszem az RMDSZ egyik képviselőjét a PSD bukaresti listájára.

Ez a normalitás gesztusa lesz, ami azt mutatja, hogy mindannyian romániaiak vagyunk” – mondta Ciolacu Csíkszeredában.

(Székelyhon)

Borítókép: Székelyföldi kampánykörúton Marcel Ciolacu miniszterelnök, a PSD elnöke. Marosvásárhely után Csíkszereda, Fotó: Haáz Vince

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.