Brüsszelben változásra van szükség! – hangoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán megosztott videójában egy genti futballstadion lelátójáról bejelentkezve.

Varga Mihály elmondta: szokatlan helyszínen, egy futballstadionban tartotta a belga elnökség az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) informális ülését.

Talán adja is magát a futballpálya, a verseny az Európai Unió versenyképességéhez

– fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a tanács egyik fő témája az európai versenyképesség kihívásairól szólt.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mint mondta: az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Hozzátette: a sok ok között az egyik legfontosabb a túlszabályozottság, a bürokrácia, hogy Brüsszel “rátelepedett” az európai gazdaságokra.

Varga Mihály szerint a túlszabályozottság miatt innovációkban, tőkepiacokban egyre inkább lemaradunk, ami pedig gazdasági lemaradással jár.

Változásra van tehát szükség! Júniusban erre nyílik lehetőség, az európai parlamenti választások megadják annak a lehetőségét, hogy a változások Brüsszelben is megkezdődjenek

– fogalmazott Varga Mihály.

(Pesti Srácok / MTI)

Borítókép: Varga Mihály egy stadionban tartott uniós pénzügyminiszteri tanácsról jelentkezett be. Fotó: Képkocka a videóból

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.