Illúziónak tartja a tartós békét, a konfliktusok és súrlódások nélküli világot a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Világgazdaság online kiadásában szombaton megjelent interjúban a honvédelem kérdését kiemelt nemzeti ügynek nevezte és közölte, hogy Magyarország már idén, egy évvel a határidő előtt teljesítette a GDP-arányos két százalékos védelmi költésről szóló NATO-követelményt.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány a külső gazdasági kihívások teremtette akadálypályán is biztosítja a Magyar Honvédség átfogó modernizációjához szükséges forrásokat.

Úgy fogalmazott: 2030-ra egy high-tech haditechnikával ellátott, jól felkészült, elkötelezett állományt szeretne látni. A szövetségeseink által is elismert és megbecsült, erős, korszerű, hivatásos és területvédelmi tartalékos komponensekből álló, 21. századi hadsereget, amely egyúttal ismeri és tiszteli a hagyományait, sőt, azokra is épít. Emellett a térség meghatározó védelmi ipari szereplőjét – fogalmazott.

ReklámTas J Nadas, Esq

A tárcavezető úgy értékelt,

„súlyos árat fizetünk azért, hogy az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában”. Magyarország azonban a miniszterelnök vezetésével idejében felébredt „a hosszúra nyúlt, pihe-puha álomból”

– közölte.

Szerinte az elhúzódó háborúk romboló hatást gyakorolnak Európa biztonságára és stabilitására.

(Demokrata / MTI)

Borítókép: Honvédek, illusztráció. Fotó: facebook.com/Szalay-Bobrovniczky Kristóf (archív)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.