Bízni kell a jövőben, a biztonságot adó nemzeti összefogásban; az anyaországnak fontos, hogy elősegítse közösségei fennmaradását és fejlődését – mondta Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó vasárnap Helsinkiből telefonon az MTI-nek.

Szili Katalin a Finnországi Magyarok Egyesülete meghívására részt vett Helsinkiben az általuk szervezett szombati bálon, amelyet az egyesület megalakításának 30. évfordulója alkalmából rendeztek.

A miniszterelnöki főtanácsadó beszámolt arról, hogy a szombati rendezvényen köszönetét fejezte ki azért az állhatatos, több évtizedes munkáért, amelyet a Finnországban élő magyarság az identitás megőrzéséért és a magyar kultúra, nyelv és a hagyományok ifjúságnak történő átadásáért tett és tesz.

ReklámTas J Nadas, Esq

E közösségben együtt jelenik meg a Kárpát-medence és diaszpóra magyarsága, hiszen az ott élők közül sokan az anyaországon kívül rekedt nemzetrészekből érkeztek Finnországba, így mint cseppben a tenger jelenik meg a világ magyarsága – hangsúlyozta Szili Katalin.

A magyar-finn kapcsolatokat a testvérvárosi és civil szervezetek, egyetemi együttműködések hálózata is gazdagítja, sokat tehetnek az anyaország és a befogadóország törekvéseinek megértéséért – fűzte hozzá a főtanácsadó.

(Demokrata / MTI )

Borítókép: Fotó: Szili Katalin, Facebook

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.