Az észak-amerikai magyar diaszpórában szebbnél-szebb, érdekesebbnél-érdekesebb családi és egyéni történetekre bukkanhat az, akit ez érdekel. Néha egy-egy elszólásból, félmondatból arra lehet következtetni, hogy érdemes mélyebbre ásni magunkat ezekbe a történetekbe.

Amikor a 62. Cserkészbálon Horváth Mihály a CSBK elnöke megemlítette, hogy vannak a terembe olyan idős cserkészek, akik már az első bálon is ott voltak rögtön egy név jutott eszünkbe. Beodray Piroska néni, aki bizony túl van már a kilencvenedik életévén, de még mindig, amikor csak teheti elmegy a különböző bálokba de főleg a Cserkészbálba. Hosszú évek során aktívan részt vett a clevelandi magyarság életében, önkéntes munkájával, erejét nem kímélve mindenhol ahol szükség volt, ott volt. Példás magatartásával, őszinteségével és kikezdhetetlen magyarságával mindannyiunknak utat mutat a mai napig.

Piroska nénivel a 62. Cserkészbálon rádiónk munkatársa Simon-Benedek Zsuzsanna leült beszélgetni a kamerák elé, ahol egy rövid visszatekintés erejéig fölelevenítették a múltat.

Az alábbi linken nézhetik meg ezt a rövid interjút.

ReklámTas J Nadas, Esq

Beodray Piroska néni a 62. Cserkészbálon

Amikor a 62. Cserkészbálon Horváth Mihály a CSBK elnöke megemlítette, hogy vannak a terembe olyan idős cserkészek, akik már az első bálon is ott voltak rögtön egy név jutott eszünkbe. Beodray Piroska néni, aki bizony túl van már a kilencvenedik életévén, de még mindig, amikor csak teheti elmegy a különböző bálokba de főleg a Cserkészbálba.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, May 6, 2018

(Az interjú elérhető lesz a vasárnapi élő adás után itt a weboldalon is.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.