Dr. Bencsik Zita a clevelandi 62. Cserkészbálon

Dr. Zita Bencsik Magyarország chicágói főkonzulátusának főkonzulja díszvendégként érkezett a 62. Cserkészbálra. Ünnepi beszédében kihangsúlyozta a cserkészet fontosságát a külföldön élő magyar emberek életében, annak további megtartására és továbbadására biztatta a jelenlévő, minden korosztályt képviselő cserkészeket. Ugyanakkor legnagyobb meglepetésünkre, kollégánknak Zsolt Molnarnak adott át egy magas állami kitüntetést. Erről kértük a főkonzul asszonyt, hogy számoljon be egy interjúban.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, May 6, 2018

(Az interjú elérhető lesz a vasárnapi élő adás után itt a weboldalon is.)

A clevelandi Cserkész Barátok Köre az idén április 28-án rendezte meg a 62. Cserkészbált. Ez számukra egy mérföldkő volt hiszen a CSBK alakulásának 60. Évfordulóját is ünnepelte, egy kis számvetéssel, összegzéssel kiegészítve.

Magyarország chicagói főkonzulátusa hasonló alkalmak köré szervezi a kihelyezett konzuli napjait, ugyanis ilyenkor részt tudnak venni a hivatal munkatársai is ezeken a nagyszerű rendezvényeken. Ilyen volt ez a 62. Cserkészbál is, amelyre Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulátusának főkonzulja díszvendégként érkezett. Ünnepi beszédében kihangsúlyozta a cserkészet fontosságát a külföldön élő magyar emberek életében, annak további megtartására és továbbadására biztatta a jelenlévő, minden korosztályt képviselő cserkészeket.

Ezek után, korábbi ígéretéhez híven a főkonzulasszony most sem érkezett  üres kézzel. Legnagyobb meglepetésünkre ugyanis kollégánknak Molnár Zsoltnak adott át egy magas állami kitüntetést. Ez nem más mint a Magyar Arany Érdemkereszt, amelyet Áder János Magyarország államelnöke nevében adta át Zsoltnak Dr. Bencsik Zita főkonzul. A kitüntetésben az áll hogy  “ Az észak amerikai magyar közösségek nyelvi és kulturális megmaradása érdekében végzett szerteágazó közösségépítő és szervező tevékenysége elismeréseként. “ kapta kollégánk ezt a kitüntetést. Mindannyian a Bocskai Rádió munkatársai ezt nagy elismerésnek és megtiszteltetésnek tartjuk, amely újabb lendületet ad a további munkánkhoz.

Majd a főkonzulasszonyt egy rövid interjúban aktuálpolitikáról is kérdeztük és arról, hogy a most alakuló új magyar kormány összetétele, átalakítások valamilyen módón befolyásolhatja-e a külföldi magyar diplomaták helyzetét.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.