Aki magyar annak fáj Trianon

A magyarság az egyik legősibb legrégebbi kultúra amelyik a jelenben is áll és él annak ellenére hogy egy évszázada válogatott módszerekkel szipolyozzák.

Holnap van Június 4 ike , azaz 98 évvel ezelőtt szakították szét Magyarországot. A csúfosan békediktátumnak nevezett Trianoni szerződés nevében sok millió magyar került a saját országa határain túlra. Furcsa és egyben elfogadhatatlan helyzet ez ma is, nincs a világon még egy ilyen ország, vagyis csonka Magyarország az egyetlen olyan ország a világon amelyik minden irányban saját magával határos. Két év múlva kerek évforduló lesz, de már most készülnek a véresszájú, magyargyűlölő, a lopott holmit bitorlók részéről, végtelen hazugságokkal teletűzdelt propaganda filmek és újságcikkek. De a közösségi médiákban is megfigyelhetőek az ilyen irányultságú cikkek megosztása, mesterségesen keltett feszültségek a kommentekben. Mi ezekre méltósággal, a történelem könyörtelen igazságával kell megerősítenünk, felkészítenünk magunkat és a velünk hasonlóan gondolkodókat minden aljas és nemtelen támadásra. Olvassunk erről az időszakról minél többet, erről a szomorú és fájdalmas, a magyar történelem legnagyobb sebéről, hogy tudjunk kellőképpen bármikor hitelesen beszélni róla.

Aki magyar annak fáj Trianon, szól a mondás. Kérek mindenkit ezt a mondást jól jegyezze meg és holnap a gyásznapon gyújtson egy szál gyertyát és mondjon el egy imát Magyarországért és a magyar népért. Legszebben igazán Tompa Mihály idézete talál ide, amelyet 1849-ben írt és amely így szól: Az űzött vad a rengetegben kínjának hangot ad, magát az elnyomott magyarnak kisírni sem szabad.

 

Köszönöm,
Csibi Lóránd

Nincs hozzászólás még.

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.