Az amerikai energiaügyi minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy a Covid-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki – derül ki a Fehér Háznak és a kongresszus kulcsfontosságú tagjainak nemrég átadott titkosszolgálati jelentésből.

Az új jelentés rávilágít arra, hogy a hírszerző közösség különböző részei hogyan jutottak eltérő megítélésre a világjárvány eredetét illetően. Az Energiaügyi Minisztérium most csatlakozik a Szövetségi Nyomozó Irodához, amely szerint a vírus valószínűleg egy kínai laboratóriumban történt baleset révén terjedt el. Négy másik ügynökség, valamint egy nemzeti hírszerző testület még mindig úgy ítéli meg, hogy a vírus valószínűleg természetes úton terjedt, kettő pedig még nem döntötte el.

Az energiaügyi minisztérium következtetése új hírszerzési információk eredménye, és azért jelentős, mert az ügynökség jelentős tudományos szakértelemmel rendelkezik, és

Tas J Nadas, Esq
felügyeli az amerikai nemzeti laboratóriumok hálózatát, amelyek közül néhányban fejlett biológiai kutatásokat végeznek.

Az FBI korábban „mérsékelt bizalommal” arra a következtetésre jutott, hogy a világjárvány valószínűleg egy laboratóriumi szivárgás eredménye volt, és továbbra is kitart ezen álláspontja mellett.

A tisztviselők nem közölték, hogy kiadják-e a jelentés titkosítás nélküli változatát.

(Mandiner / The Wall Street Journal)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.