November 12-én tartják a Fidesz tisztújító kongresszusát, melyen szinte bizonyosan meghosszabbítják Orbán Viktor pártelnöki megbízatását újabb 2 évvel, és megválasztják a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének is.

Gulyás Gergely minden bizonnyal Fidesz-alelnök maradhat a frakcióvezetés mellett is – tudta meg egy onlne hirportal. Kétévente kell tisztújító kongresszust tartani a párt alapszabálya szerint, és mivel a Fidesz XXVI., legutóbbi tisztújító kongresszusát 2015. december 13-án tartották, a soron következő kongresszust december közepe előtt meg kell rendezni.

A rendezvényen új alelnököt is választanak Pelczné Gáll Ildikó helyett – aki uniós számvevő lett –, a portál szerint Novák Katalint jelölik a posztra. A családügyi államtitkár a Fidesz kampányarca is lehet a választási finisben.

Gulyás Gergely Kósa Lajos távozása után a parlamenti frakció vezetője is lesz, de várhatóan nem kell lemondania az alelnökségről, mert a választások után Orbán Viktor nem a frakcióvezetői, hanem “magasabb poszton tervez vele”, ami nem ütközik a Fidesz-alelnökséggel.

Forrás: inforadio.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.