2018. április 25-én az Amerikai-Magyar Koalíció Washington DC-i ernyő szervezet 14. alkalommal tartotta meg Gála ünnepségét. A Gálának két célja van: elsőként adománygyűjtő est, mellyel fenntartjak a szervezet Koalíció ösztöndíj programját, másodként elismerő díjakat oszt ki az amerikai-magyar illetve kárpát-medencei magánszemélyek és szervezetek kimagasló munkájáért a magyar közösségeken belül.

A gála program keretében a Koalíció volt elnöke Maximilian Teleki egy bejelentésben osztotta meg a vezető bizottság döntését, hogy az ösztöndíj program új névvel folytatja tevékenységét, és pedig a „John Lauer vezetőképző ösztöndíj program” elnevezéssel. „A néhai John Lauer nagy támogatója volt a koalíció programjának, ugyanakkor példamutató élete és vezető képessége sok fiatalt inspirált idáig” – mondta Maximilian Teleki beszédében, ezért szeretnék, hogy öröksége tovább folytatódjon az ösztöndíj programon keresztül.

Az idei Gála első kitüntetettje a clevelandi Dr. Jeanette Gecsy Grasselli Brown, aki pályafutása alatt remek karriert ért el, mint kutató és állandó támogatója volt a helyi nonprofit szervezeteknek úgy a magyar és amerikai közösségen belül.

A Koalíció második kitüntetettje a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és annak rektora Dr. Orosz Ildikó volt. Sajnos Orosz Ildikó nem tudott részt venni a gála ünnepségen, így őt Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke az ukrán parlament képviselője, vehette át helyette a díjat.

Az ünnepségen a magyar közösség vezetőinek kiemelkedő személyiségei voltak jelen, többek között köszöntő beszédet mondott a clevelandi Ted Horvát nyugdíjas ügyvéd, Susan Hutchison a Charles and Lisa Simonyi Fund for Arts and Sciences alapítvány egykori igazgatója, Csák János nagykövet és George Pataki New York volt kormányzója.

A továbbiakban megtekinthetik a gála ünnepség teljes videó felvételét:

YouTube player

Interjú Andrea Lauer Rice-al a koalíció elnökével:

Andrea Lauer Rice összefoglalja a HAC 14. gáláját

2018. április 25-én az Amerikai-Magyar Koalíció Washington DC-i ernyő szervezet 14. alkalommal tartotta meg Gála ünnepségét. A Gálának két célja van: elsőként adománygyűjtő est, mellyel fenntartjak a szervezet Koalíció ösztöndíj programját, másodként elismerő díjakat oszt ki az amerikai-magyar illetve kárpátmedencei magánszemélyek és szervezetek kimagasló munkájáért a magyar közösségeken belől.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, April 29, 2018

 

A következő Brenzovics Lászlóval készült interjút nézhetik meg.

Brenzovics László a 14. HAC Gálán

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke az ukrán parlament képviselőjét kérdeztük a HAC 14. gáláján

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, April 29, 2018

 

Az interjúkat Pigniczky Réka és Molnár Zsolt készítették.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.