Az Amerikai-Magyar Koalíció 14. Gála Vacsorája

2018. április 25-én az Amerikai-Magyar Koalíció Washington DC-i ernyő szervezet 14. alkalommal tartotta meg Gála ünnepségét. A Gálának két célja van: elsőként adománygyűjtő est, mellyel fenntartjak a szervezet Koalíció ösztöndíj programját, másodként elismerő díjakat oszt ki az amerikai-magyar illetve kárpát-medencei magánszemélyek és szervezetek kimagasló munkájáért a magyar közösségeken belül.

A gála program keretében a Koalíció volt elnöke Maximilian Teleki egy bejelentésben osztotta meg a vezető bizottság döntését, hogy az ösztöndíj program új névvel folytatja tevékenységét, és pedig a „John Lauer vezetőképző ösztöndíj program” elnevezéssel. „A néhai John Lauer nagy támogatója volt a koalíció programjának, ugyanakkor példamutató élete és vezető képessége sok fiatalt inspirált idáig” – mondta Maximilian Teleki beszédében, ezért szeretnék, hogy öröksége tovább folytatódjon az ösztöndíj programon keresztül.

Az idei Gála első kitüntetettje a clevelandi Dr. Jeanette Gecsy Grasselli Brown, aki pályafutása alatt remek karriert ért el, mint kutató és állandó támogatója volt a helyi nonprofit szervezeteknek úgy a magyar és amerikai közösségen belül.

A Koalíció második kitüntetettje a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és annak rektora Dr. Orosz Ildikó volt. Sajnos Orosz Ildikó nem tudott részt venni a gála ünnepségen, így őt Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke az ukrán parlament képviselője, vehette át helyette a díjat.

Az ünnepségen a magyar közösség vezetőinek kiemelkedő személyiségei voltak jelen, többek között köszöntő beszédet mondott a clevelandi Ted Horvát nyugdíjas ügyvéd, Susan Hutchison a Charles and Lisa Simonyi Fund for Arts and Sciences alapítvány egykori igazgatója, Csák János nagykövet és George Pataki New York volt kormányzója.

A továbbiakban megtekinthetik a gála ünnepség teljes videó felvételét:

Interjú Andrea Lauer Rice-al a koalíció elnökével:

 

A következő Brenzovics Lászlóval készült interjút nézhetik meg.

 

Az interjúkat Pigniczky Réka és Molnár Zsolt készítették.

Nincs hozzászólás még.

Hozzászólás