Az Amerikai Magyar Koalíció örömmel hirdette meg két új elismerését. Az első a John N. Lauer Leadership Training Program (LTP) kiemelkedő öregdiákjainak szól, a második a diaszpóra kiemelkedő fiatal vezetőinek, akiket a Koalíció tagszervezetei jelölhetnek. A részletekről és a díjátadó eseményről, amely adománygyűjtő vacsora és kulturális esemény is lesz egyben – Lauer Rice Andreát kérdeztük.

YouTube player

Alumni díj:

A Leadership Training Program 2005-ben indult, az ösztöndíj 2018 óta viseli Andrea édesapjának, John N. Lauernek nevét. A négyhónapos gyakornokság már több mint 100 magyar tehetséges fiatalt szólított Washington DC-be, és adott nekik lehetőséget a fejlődésre. A programot elvégzett fiatalok közül többen a diplomáciában dolgoznak, non-profit szervezeteket alapítottak, sikeres nemzetközi karriert építettek ki. Az alumni díjjal egy olyan embert szeretnének jutalmazni, aki szakmai életében és társadalmi szerepvállalásában egyaránt példaképe lehet közösségének. A célunk olyan öregdiákok kiemelése, akik megfelelnek John N Lauer eszméinek: az állampolgári felelősségvállalásnak, a vezetésnek, a nagylelkűségnek és a kíváncsiságnak. Bárki benevezheti az általa alkalmasnak tartott egykori ösztöndíjast az Amerikai Magyar Koalíció honlapján.

Közösségi díj:

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A másik díj célközönsége az amerikai magyar közösség egy szűk rétege, vagyis 18-30 közötti korosztálya. Ezen belül is azok, akik aktívak a koalíció valamelyik tagszervezetében, innovatív gondolkodásukkal és tettrekészségükkel előmozdítják az adott szervezet életét. (Future Community Leader Award) Az elismerésre az Amerikai Magyar Koalíció tagjai jelölhetnek olyan fiatalokat, akikből eddigi tevékenységük nyomán sikeres közösségi vezető válhat a jövőben. Ezzel szeretnénk reflektorfényt és elismerést adni a következő generáció vezetőinek – fogalmazott Lauer Rice Andrea.

A jutalmat kristályba faragott formában kapja meg a díjazott, mely az eddigi munkája gyümölcse és a jövőbeli folytatás jelképe, motiváció is egyben. A pandémia okozta kényszerszünet után ismét személyesen valósul meg a koalíció színvonalas adománygyűjtő vacsorája Washington DC-ben október 19-én, csütörtökön. Erre az alkalomra kap meghívást a fenti két kategória győztese is. A befolyt összeg teljes mértékben a koalíció oktatási programjainak finanszírozását segíti (Dr. Elemér and Éva Kiss Scholarship Fund, Bognár Family Hungarian Scholarship Fund). A szervezők idén egy extra újdonsággal is készülnek, még pedig azzal, hogy a New York-i Liszt Intézet művészei is fellépjenek a rendezvényen. Az idei évben kitüntetést kap továbbá Vizi E. Szilveszter, Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, valamint a Boskola néven ismert bostoni Bartók Béla Magyar Iskola. Az esemény fővédnöke pedig Charles Simonyi neves szoftverfejlesztő lesz.

Bárki, aki támogatni kívánja a koalíció céljait és szeretne jól szórakozni a gálán régi barátokkal, jelentkezhet a szervezet honlapján vagy közösségi oldalán. A felemelő esemény keretein belül nem csupán jótékonykodni lehet, de van lehetőség ünneplésre és kapcsolatépítésre. A gálán való részvétel regisztrációhoz kötött.

A fenti díjakra való jelölési határidő: 2023. szeptember 30. 

Részletek és űrlap a jelöléshez: https://hacusa.org/hungarian-american-coalition-announces-new-awards/

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.